Deser... coś miłego dla podniebienia. Danie lekkie, bardzo łatwe w przyrządzaniu oraz co równie ważne, bardzo smaczne.
Do szeregu zalet żywności liofilizowanej należy zaliczyć:
# superlekkość
# brak konserwantów
# krótki czas przygotowania
# oszczędność miejsca
# przemyślane opakowanie, dzięki któremu nie trzeba używać i brudzić menażek
# przydatność produktu do spożycia: 2 lata
Sposób przyrządzania:
zawartość torebki zalać około 100-125 ml zimnej wody i dokładnie wymieszać. Pozostawić na 10 minut.
Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu przed przyrządzeniem:
# wartość energetyczna: 1785 kJ/ 423 kcal
# białko: 12,7 g
# węglowodany: 68,7 g
# tłuszcze: 10,9 g
Skład: cukier, maltodekstryna,mleko pełnotłuste w proszku, żelatyna, skrobia modyfikowana, tłuszcz roślinny utwardzony, jogurt w proszku, owoce (borówka amerykańska, żurawina w proszku, truskawki w proszku, czarna pożeczka w proszku),(3,5%), syrop glukozowy, mleko odtłuszczone w proszku, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, emulgator: E471, aromat, barwniki: hibiskus i czerwone buraki, białko z serwatki, zagęszczacz: E415, stabilizator: fosforan.
czytaj więcej »