Pełnowartościowy posiłek. Lekki, bardzo łatwy w przyrządzaniu oraz co równie ważne, bardzo smaczny.
Do szeregu zalet żywności liofilizowanej należy zaliczyć:
superlekkość
brak konserwantów
krótki czas przygotowania
oszczędność miejsca
przemyślane opakowanie, dzięki któremu nie trzeba używać i brudzić menażek
przydatność produktu do spożycia: 2 lata
sposób przyrządzania: zawartość torebki zalać około 400ml wrzącej wody i dokładnie wymieszać. Zamknąć torebkę i pozostawić na ok. 5 -10 minut.
średnia wartość odżywcza w 100 g produktu przed przyrządzeniem:
wartość energetyczna: 1510 kJ/357 kcal
białko: 8,8 g
węglowodany: 64,6 g
tłuszcze: 7,1 g
skład: makaron (semolina z pszenicy twardej, białko jajka, sól), pomidory (18%), skrobia częściowo modyfikowana, tłuszcz roślinny utwardzony, cebula, sól, maltodekstryna, aromat naturalny, zioła, serwatka w proszku, przyprawy, ekstrakty przypraw.
czytaj więcej »