Szwedzki producent kultowych kuchenek turystycznych, zaprojektował nową linię ergonomicznych pojemników na jedzenie: TrailBreak.
Będą one nie tylko świetnymi towarzyszami wypraw, ale także bardziej miejskich, podczas których pomogą nam się przenieść w podróżniczy świat chociaż na chwilę. Podwójne ścianki, próżniowa izolacja oraz konstrukcja ze stali nierdzewnej – tak dobrze znane z dostępnych od lat i sprawdzonych w bojach termosów - sprawiają, że jedzenie pozostaje ciepłe lub zimne oraz świeże przez długi czas. Konstrukcja pojemników sprawia, że jego czyszczenie jest łatwe i szybkie.
P
rodukt dostępny jest w czterech kolorach i dwóch rozmiarach – mniejszy o pojemności 400 ml oraz 550 ml.
Jedzenie w przedszkolu, szybki obiad w biurze, ciepły gulasz podczas wyprawy w góry albo podczas połowów – ciepła zupa, ryż czy makaron to z pewnością bardziej wartościowy posiłek niż zimna przekąska. Szczególnie zimą, gdy potrzebujemy dodatkowego zastrzyku ciepła i energii.
Nowa propozycja od Primusa to wysokiej jakości pojemniki na jedzenie, które są idealną rozwiązaniem, gdy mamy ochotę na ciepły obiad z dala od domu lub w sytuacji, gdy nie mamy możliwości gotowania. Są one nie tylko praktyczne pod kątem przechowywania żywności, ale także z punktu widzenia użytkownika. Wytrzymałe malowanie proszkowe na zewnętrznej powierzchni sprawia, że pojemnik dobrze chwyta się w ręce, a szerokie zamknięcie ułatwia napełnianie pojemnika, czyszczenie i jedzenie bezpośrednio z niego. Ponadto, stożkowy kształt ułatwia zapakowanie termosu do wypchanego po brzegi plecaka.
Pojemniki Primus TrailBreak Lunch dostępne są w czterech różnych kolorach w sugerowanej cenie 99 zł za mniejszy wariant (400 ml) oraz 110 zł za większy (550 ml).
Więcej informacji na stronie www.primus.eu.